پارچه ساتن چیست؟ معرفی انواع پارچه ساتن، ویژگی ها و کاربردهای پارچه ساتن

پارچه ساتن چیست؟

پارچه ساتن چیزی بیش از یک پارچه نرم و براق است که اغلب برای لباس های فانتزی استفاده می شود. بافت پارچه ساتن می‌تواند انواع مختلفی از پارچه‌ها را شامل شود و کاربردهای آن فراتر از لباس‌های مجلسی و لباس‌های ساقدوش عروس است. ساتن به بافت اشاره دارد، نه منسوجات، و بیشتر پارچه‌هایی که به عنوان ساتن مشخص می‌شوند، روکشی نرم و براق دارند که از کیف‌های عصرانه گرفته تا اثاثه یا لوازم داخلی دیده می‌شود.

پارچه ساتن چیست؟

پارچه ساتن یکی از سه بافته اصلی نساجی است که در امتداد بافت ساده و جناغی قرار دارد. بافت ساتن پارچه ای براق، نرم و الاستیک با پرده ای زیبا ایجاد می کند. پارچه ساتن با یک سطح نرم و براق در یک طرف، با سطح کدرتر در طرف دیگر مشخص می شود. این نتیجه تکنیک بافت پارچه ساتن است و تغییرات زیادی در مورد تعریف بافت پارچه ساتن وجود دارد.

منشا پارچه ساتن کجاست؟

قدمت پارچه ساتن به قرون وسطی چین برمی گردد، جایی که منحصراً با ابریشم ساخته می شد. این بافت از شهر بندری چین کوانژو که در عربی قرون وسطی Zaitun نامیده می شد، منشا گرفته است، از این رو امروزه پارچه ساتن نامیده می شود. تکنیک های پارچه و بافندگی هر دو در امتداد جاده ابریشم گذرانده شد و به طور گسترده در سراسر خاورمیانه تولید شد. ایتالیا اولین کشور غربی بود که در قرن دوازدهم پارچه ساتن تولید کرد و در قرن چهاردهم در سراسر اروپا رایج شد. در واقع، بسیاری از مبلمان در کاخ ورسای، اثاثه یا لوازم داخلی پارچه ساتن هستند.


منشا پارچه ساتن کجاست؟

بافت پارچه ساتن چیست؟

بافت پارچه ساتن با عبور چهار نخ یا بیشتر از روی یک نخ تار مشخص می شود، یا برعکس: چهار یا چند نخ تار که از روی یک نخ تار می گذرد. در بافندگی، نخ یا تارهای تار را روی دستگاه بافندگی ثابت نگه می دارند و نخ یا تارهای پود را روی تارها و زیر تارها می بافند.

بافت های پارچه ساتن متفاوت چیست؟

پارچه ساتن از الیاف بلند و پیوسته بافته می شود و پارچه ساتن با طول رشته تعریف می شود نه الیاف استفاده شده. در اصل، پارچه ساتن با استفاده از ابریشم ساخته می شد که نخی طولانی و پیوسته است که از پیله کرم ابریشم کشیده می شود. پارچه ساتن مدرن همچنین می تواند از پلی استر و ابریشم مصنوعی ساخته شود، که هر دو را می توان برای تشکیل رشته های بلند تولید کرد.


بافت پارچه ساتن چیست؟

انواع مختلفی از بافت پارچه ساتن وجود دارد:

بافت ساتن 4 بند: در بافت ساتن 4/1 نخ پود روی سه نخ تار و سپس زیر یک نخ می رود. این بافت کشسانی بیشتری دارد و کشش بیشتری نسبت به بافت ساده دارد که در آن تارهای تار و پود به نسبت 1/1 از هم عبور می کنند.
بافت ساتن 5 بند: این تقریباً مشابه انواع 4 هارنس است، با این تفاوت که نخ پود روی چهار نخ تار و سپس زیر یک نخ می رود.
بافت ساتن 8 بند: این انعطاف پذیرترین شکل ساتن است و برای رسیدن به این بافت، نخ پود از هفت نخ تار و سپس زیر یک نخ می رود.

ویژگی های پارچه پارچه ساتن چیست؟

بافت‌های پارچه ساتن نسبت به پارچه‌های ساده انعطاف‌پذیرتر هستند و پارچه ساتن عموماً به خاطر روکش براق و پارچه‌های زیبای خود شناخته می‌شود. در اینجا برخی از ویژگی های پارچه ساتن آورده شده است.

براقیت: بافت های پارچه ساتن به دلیل سازماندهی تارها و تارهای پود، سمت راست براق و نرم پارچه و پشتی کدر ایجاد می کند. پارچه ساتن نرم و بسیار لوکس به نظر می رسد.
زیبایی: با توجه به غلظت الیاف و انعطاف پذیری پارچه، بافت های ساتن پارچه ای نرم و آسان ایجاد می کنند که آنها را برای پوشیدن لباس های شب و پرده ایده آل می کند.
بادوام: از آنجایی که پارچه ساتن از الیاف رشته‌ای بلند استفاده می‌کند که به روشی بسیار سفت بافته می‌شوند، ماده حاصل از بسیاری از پارچه‌های ساده قوی‌تر است.
مقاوم در برابر چروک: پارچه ساتن به راحتی سایر پارچه ها چروک نمی شود و ساتن های ضخیم کمتر مستعد چین و چروک هستند.


ویژگی های پارچه ساتن چیست؟


با این حال، پارچه ساتن دارای معایبی نیز می باشد، مانند:

به راحتی گیر می کند: نخ ها می توانند به راحتی در یک بافت پارچه ساتن گیر کنند که باعث ایجاد گیره های نامطلوب می شود.
کار دوخت با آن مشکل است: از آنجایی که پارچه ساتن نرم و لغزنده است، می تواند در فرآیند دوخت غیر قابل بخشش باشد.

انواع مختلف پارچه ساتن چیست؟

انواع مختلفی از پارچه ساتن وجود دارد و بر اساس اینکه چه الیافی در بافت استفاده می شود و چه نوع بافت پارچه ساتن استفاده می شود، متفاوت است.

در اینجا چند نمونه از بافت های پارچه ساتن آورده شده است:

پارچه ساتن آنتیک: پارچه ساتن آنتیک از نخ های ریسیده شده ناهموار به عنوان نخ های پود استفاده می کند و به صورت 5 هارنس یا 8 هارنس بافته می شود.
پارچه ساتن بارونت: این شکل از پارچه ساتن از نخ های تار ابریشم مصنوعی و نخ های پود پنبه ای استفاده می کند و بسیار براق محسوب می شود.
پارچه ساتن Charmeuse: پارچه ساتن Charmeuse که از کلمه فرانسوی به معنای جذاب است، بسیار سبک وزن است و روکشی آسان دارد و دارای ویژگی های سنتی پارچه ساتن با جلویی براق و پشتی کدر است.
پارچه ساتن پشت کرپ: پارچه ساتن پشت کرپ برگشت پذیر است، جایی که یک طرف آن دارای روکش پارچه ساتن براق و سمت عقب دارای بافت کرپ است.
پارچه ساتن دوشس: پارچه ساتن دوشس یک پارچه سنگین است. سفت تر و درخشندگی کمتری نسبت به پارچه ساتن استاندارد دارد و معمولاً با رنگ های یکدست رنگ می شود و برای لباس استفاده می شود.
پارچه ساتن مسالین: این فرم از پارچه ساتن بسیار سبک است و درخشندگی بالایی دارد و معمولا از ابریشم یا ابریشم بافته می شود.
پارچه پلی ساتن: این مخفف پارچه ساتن بافته شده از نخ های پلی استر است.
پارچه دمپا ساتن: این ساتن پارچه ای محکم و با وزن متوسط است که برای لوازم جانبی، کفش و لباس استفاده می شود.


انواع مختلف پارچه ساتن چیست؟

کاربردهای پارچه ساتن

پارچه ساتن به دلیل استفاده از روش‌های مختلف بافت، کاربردهای مختلفی از دکوراسیون داخلی گرفته تا مد دارد و در اینجا چند مورد از محبوب‌ترین کاربردها آورده شده است.

پارچه لباسی: پارچه ساتن به دلیل پوشش زیبا و براق بودنش یکی از لوازم اصلی برای لباس شب و لباس عروس است.
پارچه پرده ای و دکوراسیون داخلی: یکی از اولین کاربردهای پارچه ساتن در اروپا برای مبلمان تزئینی در کاخ ورسای بود و هنوز هم از پارچه ساتن برای روکش بالش، صندلی و انواع دیگر مبلمان استفاده می شود.
ملحفه تخت: از آنجایی که بافت انعطاف پذیر و نرم است، اغلب از پارچه ساتن برای ملحفه های تخت استفاده می شود.
کفش: از دمپایی های باله گرفته تا کفش های پاشنه بلند، ساتن یک پارچه انتخابی برای طراحان کفش است.
لوازم جانبی مد: کیف های شب اغلب از پارچه ساتن ساخته می شوند.


کاربردهای پارچه ساتن

تفاوت بین پارچه ساتن و ساتین چیست؟

ساتین پارچه ای است که با استفاده از الیاف کوتاه کوتاه در الگوی بافت پارچه ساتن تولید می شود. الیاف اصلی الیاف کوتاه هستند تا الیاف طولانی پیوسته مانند ابریشم که به آنها الیاف رشته ای می گویند. به عنوان مثال، پنبه الیاف کوتاهی ایجاد می کند که وقتی به روش ساتن بافته می شود، یک پارچه ساتن پنبه ای ایجاد می کند.

تفاوت بین پارچه ساتن و پارچه ابریشم چیست؟

ابریشم نام الیاف و ساتن نام بافت پارچه است. بنابراین می توان از الیاف ابریشم برای تشکیل پارچه ساتن استفاده کرد، اما الیاف ابریشم را می توان در الگوهای دیگری نیز بافت که ساتن در نظر گرفته نمی شود. از سوی دیگر، پارچه ساتن را می توان از هر رشته رشته ای بلند درست کرد، نه فقط از ابریشم.


تفاوت بین پارچه ساتن و ابریشم چیست؟

راهنمای مراقبت از پارچه ساتن

شستشو و مراقبت از پارچه ساتن عمدتاً به نوع پارچه ساتن بستگی دارد. پارچه ساتن های ساخته شده از الیاف مصنوعی و پارچه ساتن های ساخته شده از پنبه را می توان در خانه شست، در حالی که پارچه ساتن های ساخته شده از ابریشم باید خشک شوند.


راهنمای مراقبت از پارچه ساتن

هنگام شستن پارچه ساتن در خانه، چند دستورالعمل کلی وجود دارد:

با دست یا روی چرخه ظریف در آب سرد با مواد شوینده ملایم بشویید.
پارچه ساتن را خشک آویزان نکنید یا پارچه ساتن را خشک نکنید، زیرا پارچه ساتن می تواند به راحتی شکل خود را از دست بدهد، بنابراین آن را چروک نکنید.
پارچه ساتن را در خشک کن نگذارید. در عوض، روی یک حوله تمیز دراز بکشید تا خشک شود.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Popup Builder Wordpress
error: محتوا محافظت شده است